Ja pelargonijas nezied, tam ir ļoti būtisks iemesls

Pelargonija ir daudzu iecienīta puķe, tāpēc šis zieds ir ļoti plaši izplatīts.

To var atrast daudzās mājās, organizācijās un uzņēmumos. Atceros, kad es vēl biju maza un gāju bērnudārzā, mums uz palodzēm bija pelargonijas, tāpat bija skolā un vēlāk institūtā.

Un es atcerējos, ka viņas vienmēr ziedēja, un nekad nebūtu iedomājies, ka šim nepretenciozajam augam var būt kādas problēmas ar ziedēšanu. Bet izrādās, ka pat tik kopšanas ziņā vienkāršam augam šādas problēmas dažkārt rodas. Sapratīsim, kāpēc.

Ja iekštelpu pelargonija nezied

Atcerieties, ka pelargonijām nepatīk organiskie mēslošanas līdzekļi, bet potašs, to var lēnām barot pat katru nedēļu. Iespējams arī, ka jūs vienkārši pārbarojāt ziedu, tad tas var novest pie puves. Uzkrātā ūdens stagnācija šī auga saknēs neitralizēs visus pelargoniju mēģinājumus ziedēt.

Ja gadās, ka šī puķe atrodas citu augu ēnā, tad pelargonija sāk ziedēt sliktāk, un šī pasliktināšanās ir pamanāma uzreiz. Tāpēc pārliecinieties, ka tās podiņš atrodas gaišā vietā, bet atkal, tāpat kā daudzām citām puķēm, tai jābūt ēnā un uz to nedrīkst krist tieša saules gaisma.

Apgriešana

Ziemā, kad visiem augiem trūkst gaismas, pelargonijas var ievērojami izstīdzēt un kļūt nepievilcīgas. Iestājoties pavasarim, ir pilnīgi iespējams nogriezt veca auga dzinumus, kas jau ir kaili.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tāpat ir iespējams atjaunot pelargonijas un katru gadu tās vienkārši pārstādīt no jauna spraudeņa. Tā senāk darīja mūsu vecmāmiņas. Šādai ģerāniju pavairošanai mums būs nepieciešami augšējie spraudeņi. Šiem spraudeņiem jābūt aptuveni septiņu centimetru gariem, un tiem jābūt ar 3-5 lapām.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment